Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering 2019-09-03

25 SEP 2019 08:45
  • Skapad: 25 SEP 2019 08:45

Som ni säkert har läst i BT så har Borås Stad fått upp ögonen för vår situation och efter idogt ”påverkansarbete” (främst från Kim) så har man nu lovat att hjälpa oss med den uppkomna situationen. Som det ser ut idag så är det material vi behöver beställt och vi väntar på att göra upp detaljerna inför leverans. Kostnaden hanteras som en form av förskott inför skyttecentret i och med att materialet kommer att flyttas till skyttecentret när den dagen kommer.

Så fort vi fått leverans av det utlovade materialet så kommer arbetet med att lägga upp materialet på vallarna att påbörjas. Till detta arbete kommer vi att behöva låna eller hyra en grävmaskin och en lastmaskin, båda av sådan storlek att de effektivt kan arbeta på toppen på vallarna som är ca 7m höga. Vi har vissa kontakter både på maskiner och förare men vi vet ännu inte om de maskinerna är stora nog. Samtidigt behöver vi fler personer som kan (och får) köra dessa maskiner. Vår plan är att detta arbete ska ske under några dagar och att vi jobbar effektivt i skift för att minimera maskintiden.

Samtidigt med arbetet för att kunna återöppna banan så håller vi i BPS styrelse på och förhandlar med FOKs styrelse. Som vi alla känner till stängs FOKs banor för gott inom kort. Den gemensamma intentionen i båda styrelserna är att vi skall samarbeta och att FOK i någon form kommer att kunna bedriva delar av sin verksamhet hos oss på BPS.

Slutligen vill vi även nämna att arbetet med det efterlängtade skyttecentret fortgår. Staden kommer att genomföra vissa kompletterande undersökningar för att säkerställa att den mer eller mindre spikade layouten över området är den optimala. Arbetet med arrende, miljötillstånd, marklov/bygglov m.m. pågår.

M.v.h.
  BPS Styrelse

Skribent: Christian Mohr
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Borås Pistolskyttar
Box 1278
50112 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info